Antarktika’da eriyen buzullar nedeniyle 10 bin penguen öldü
Antarktika’da 10 bine yakın penguen yavrusu eriyen buzlar nedeniyle öldü.
Antarktika’da 10 bine yakın penguen yavrusu eriyen buzlar nedeniyle öldü.
Yüksek sıcaklıklara ilişkin açıklama yapıldı.
Yaptıkları eylemlerle yeterli tepkiyi alamadıklarını söyleyen iklim aktivistleri, gerekirse dünyaca ünlü tabloları parçalayacaklarını duyurdular.
Karbondioksit başta olmak üzere, atmosferde birikerek sera gazı etkisi yaratan, dolayısıyla gezegenimizi ısıtan gazların salınımını azaltma hedefi, ancak kapsamlı uluslararası işbirliği ve sıkı bir küresel ekonomik planlama ile gerçekleşebilir.
Kapitalist ekonomi her krizden kendine artı değer üretme huyundan hiç vazgeçmemiştir. Bu işgüzarlığını da devletler aracılığı ile Paris İklim Sözleşmesi adı altında tescil ettirmiş, üstelik bu kadar arsızlık yetmez diye küresel iklim krizinin nedenini emeğinden başka bir sermayesi olmayan milyarlarca insanın üzerine yıkmıştır.