Sedef Erken

Avukat, aktivist, yazar. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Sedef Erken özel sektörde yöneticilik görevleri üstlendikten sonra uzun yıllardır telif hakları konusunda avukat olarak çalışmış, aynı zamanda alandaki çeşitli sendika ve meslek birliklerinde, sivil toplum örgütlerinde görev yapmış, sanatçı hakları alanında çalışmalar yürütmüştür. Oğlu Ozan’ın otizm tanısı almasından sonra 2009 yılı itibarıyla otizm sivil toplumunda gönüllü çalışmalarına başlamıştır. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneğinin kurucu başkanıdır. Yazıları Yüxeses, 46, Unix, HtHayat ve Cumhuriyet’te yer almıştır. İlk kitabı Kedi Gözü 2017 yılında yayımlanmıştır.
Köşe yazarları

Merhamet performansı

Bu ülkedeki beslenme zincirlerinde engellilere dair merhamet performansı herkese bir şekilde lazım oluyor, belki de hiç bitmeyecek gibi durması bundandır…

Köşe yazarları

3 Aralık neden kutlanmaz?

Engelliler gerçek anlamda eşit yurttaşlık haklarını kazanana kadar engellilere reva görülen bu tabloyu kutlanacak bir şey varmış gibi gülümseyen fotoğraflarla geçiştirenlerin canını sıkmaya da devam edeceğiz.

Köşe yazarları

Bazı kararlar

Bir mutsuzun bir çocuğa verebileceği hiçbir şey yoktur, kendi mutsuzluğundan başka. Aksine mutsuzlar karşılarındaki en masumların kanını emen vampir gibi gözündeki ışığı, kalbindeki heyecanı, hayata dair tüm umutlarını emer. İlkokul öğretmenimden biliyorum, kendisinden ayrıldığım güne kadar ben de buna maruz kalmış bir çocuktum.

Köşe yazarları

'Abla bu kimin partisi?'

Ülkemizde partiler sadece başkanlarıyla anılır genelde. Hemen yan tezgâhtan genç biri, ben arkadaşına bildiriyi uzattığımda soruyor. “Abla, bu kimin partisi?”

Köşe yazarları

Sensin sürtük

Sürtük sözlükte çeşitli anlamlara geliyor, bir tane daha ekleyelim biz ona. Bazen sürtük, gözünün içine bakarak hiç korkmadan karşısındaki erkeğe haddini bildiren kadına denir bu ülkede.

Köşe yazarları

Adalet ve üç maymun

Çorlu davası 4 yıldır sürüyor, bir arpa boyu yol gidilmedi, salonun sağ tarafında gerçek sanıkların oturması gereken sıralar boş. Birkaç alt düzey görevli günah keçisi olarak orada tutuluyor, o kadar.

Köşe yazarları

Dünya Engelliler Haftası geliyor

Basit bir hesapla milyonlarca kişiyiz, engelliler ve biz aileleri, onların hakları için çalışan dernekler ve aslında böyle olmamalı diye düşünenler. “Nasıl olur da bu ülkede engelliler için hiçbir şeyi olumlu yönde değiştirmeye gücümüz yetmez?” diye düşünüyor insan.

Köşe yazarları

Basit bir hesap

Ülkemizdeki engelli sayısını aile bireylerini de dahil ederek bir çerçeveye alırsanız, kardeşler yeğenler birer de kapı komşusu deseniz ülke nüfusunun yarısını geçersiniz, parti kursa iktidara gelir.