Tayvan Dışişleri Bakanı: Bize kim yardım edecek?

Tayvan Dışişleri Bakanı: Bize kim yardım edecek?

Wu, Çin'in 1,4 milyar nüfusuyla karşılaştırıldığında 23 milyon nüfusuyla Tayvan'ın kendisini savunması gerektiğini aktardı.

İleri - Dış Haberler

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Çin'in olası bir saldırısı durumunda savaşacaklarını ancak hangi ülkenin kendilerine destek olacağını bilmediklerini söyledi.

The Diplomat'ın haberine göre, Sky News'in Avustralya şubesine demeç veren Wu, Çin'in 1 milyar 400 milyon nüfusu olduğunu, Tayvan Adası'nın ise 23 milyon nüfustan ibaret olduğunu belirterek, muhtemel bir Çin saldırısına dair "Tayvan kendini savunmalı, insanlarımız bu ülkeyi savunmalı. Kararlıyız. Diğer ülkelerden de bizim için savaşmalarını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Tayvan'ın yanında kimin savaşabileceği sorulduğunda da Wu, "Bu çok iyi bir soru" cevabını vererek, bunun belirsiz olduğunu itiraf etti.

Sözlerinin devamında Wu, Tayvan'ın resmi olmamakla birlikte fiilen bağımsız olduğunu öne sürdü ve "Bir savaşı engellemeye çalışıyoruz ve bence uluslararası toplumun birçok sorumlu paydaşı, özellikle de ABD, Japonya, Avustralya, Kanada elinden gelen her şeyi yapıyor" dedi.