Tayland'da silahlı saldırı: 24'ü çocuk 35 kişi hayatını kaybetti

Tayland'da silahlı saldırı: 24'ü çocuk 35 kişi hayatını kaybetti

Taylan’da çocuk bakım merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 24'ü çocuk 35 kişi hayatını kaybetti.

Tayland'ın kuzeydoğusundaki bir çocuk bakım merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 24'ü çocuk 35 kişinin öldüğü bildirildi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Nong Bua Lamphu bölgesinde, elinde pompalı tüfek, tabanca ve bıçak bulunan eski polis memuru saldırgan, bir kamyonetle olay yerinden kaçmadan önce saat 12:30 sularında çocuk kreşine giderek rastgele ateş açtı.

Tayland başbakanlık ofisi sözcüsü Anucha Burapchaisri, "Olayda en az 30 kişi öldü" dedi.

Saldırının gerçekleştiği eyaletten polis albay Jakkapat Vijitraithaya, ölenlerden en az 23’ünün çocuk olduğunu söyledi.

Silah ve bıçak kullanılan saldırıda yaralanan 12 kişi tedavi altına alındı.

Jakkapat, saldırının ardından 34 yaşındaki saldırgan Panya Khamrab evine giderek kendisini, eşini ve çocuğunu öldürdüğünü bildirdi.

Albay Jakkapat, Panya Khamrab’ın, geçen yıl uyuşturucu kullanmaktan görevden alındığını söyledi.

31 yaşındaki görgü tanığı Paweena Purichan, motosikletiyle dükkanına giderken, saldırganın kararsız bir şekilde araçla seyettiğini söyledi.

Görgü tanığı AFP'ye verdiği demeçte, "Yolda başkalarına çarpmayı planladı. Saldırgan bir motosiklete çarptı ve iki kişi yaralandı. Ondan kaçmak için hızla uzaklaştım” dedi.

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI

Paweena Purichan, saldırganın bölgede uyuşturucu bağımlısı olarak iyi bilindiğini söyledi.

Tayland, uzun süredir uyuşturucu kaçakçılığı ve kötüye kullanımının sıcak noktası olan Güneydoğu Asya'nın “Altın Üçgen'inde yer alıyor.

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi'ne göre, artan metamfetamin arzı Tayland'da sokak fiyatlarını tüm zamanların en düşük seviyesine çekti.

Toplu katliam, bir ordu subayının başkent Bangkok'taki bir askeri eğitim üssünde iki meslektaşını öldürmesinin ardından gerçekleşti.