Tacikistan - Kırgızistan sınırında çatışma

Tacikistan - Kırgızistan sınırında çatışma

İki ülke, çatışmaya ilişkin birbirlerini suçladı.

Tacikistan - Kırgızistan sınırında yaşanan çatışmada bir kişi hayatını kaybetti. İki ülkenin görüşme yürüttükleri kaydedildi.

Tacikistan ile Kırgızistan sınırında çatışma yaşandığı ve bir Tacikistan sınır muhafızının hayatını kaybettiği belirtildi. Tacikistan, 2 kişinin de yaralandığını kaydederken, Kırgızistan tarafından kayıplara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Traflar, çatışma konusunda birbirlerini suçladı.

Sputnik'in aktardığına göre Kırgızistan’ın sınır servisi yetkilileri, Tacikistanlı sınır muhafızlarının Kırgız köyü Bulak-Başi’ye girdiklerini ve Kırgızistan tarafının ülke topraklarını terk etme yönündeki çağrılarına uymayıp ateş açtıklarını söyledi. Tacikistan yetkilileriyse Kırgızistan tarafının hiçbir gerekçe olmadan Tacikistan sınır güçlerine ateş açtıklarını ve buna karşılık verdiklerini belirtti.

Tacikistan sınır muhafızlarından yapılan açıklamada, tarafların şu anda gerilimi dindirmek adına görüşme yürüttükleri kaydedildi.

Kırgızistan ve Tacikistan liderlerin, bu hafta Özbekistan'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılması bekleniyor.