Stoltenberg: Finlandiya yarın NATO'ya resmen katılacak

Stoltenberg: Finlandiya yarın NATO'ya resmen katılacak

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko ise Moskova'nın yarın resmen NATO üyesi olacak Finlandiya'ya karşı önlem alacaklarını bildirdi.

İleri – Dış Haberler

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın salı günü NATO'nun 31. üyesi olacağını açıkladı, Rusya'dan suyarı geldi.

Al Jazeera'nin RIA Novosti'den aktardığı habere göre; Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO dışişleri bakanları toplantısından önce gazetecilere verdiği demeçte Stoltenberg, "Bu tarihi bir hafta. Yarından itibaren Finlandiya ittifakın tam üyesi olacak" dedi.

Stoltenberg sözlerinin devamında, Finlandiya'yla aynı zamanda üyelik başvurusunda bulunan İsveç'in de önümüzdeki aylarda NATO'ya katılmasını umduğunu belirtti.

Brüksel'deki zirveye katılan Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto "Bu bizim için tarihi bir an" derken, dışişleri bakanları toplantısına ilişkin olarak da "Finlandiya için bu toplantının en önemli amacı, Rus saldırganlığı sürerken NATO'nun Ukrayna'ya verdiği desteği vurgulamaktır. Avrupa-Atlantik bölgesinde istikrar ve güvenliği teşvik etmeye çalışıyoruz" iddiasında bulundu.

RUSYA'DAN UYARI

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko ise Moskova'nın yarın resmen NATO üyesi olacak Finlandiya'ya karşı önlem alacaklarını bildirerek "Batı ve kuzeybatıdaki askeri potansiyelimizi güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Gruşko, başka NATO üyelerinin kuvvetlerinin Finlandiya topraklarına konuşlandırılması durumunda Rusya'nın gereken adımları atacağının altını çizdi.