Soğuk Savaş'tan sonra ilk: Rusya'da ABD'li bir gazeteci tutuklandı

Soğuk Savaş'tan sonra ilk: Rusya'da ABD'li bir gazeteci tutuklandı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), The Wall Street Journal (WSJ) muhabiri bir ABD'linin casusluk suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı.

İleri – Dış Haberler

Evan Gershkovich adlı bir WSJ muhabiri, Rusya'nın Yekaterinburg bölgesinde askeri-endüstriyel kompleksler hakkında bilgi topladığı gerekçesiyle önce gözaltına alındı, daha sonra tutuklandı.

AFP'nin haberine göre, FSB açıklamasında, "ABD vatandaşı Evan Gershkovich'in yasadışı faaliyetleri durduruldu" denilirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova Gershkovich'in "suç üstü" yakalandığını belirtti.

WSJ ise muhabiri Evan Gershkovich hakkındaki iddiaları reddetti ancak Yekaterinburg'taki askeri-endüstriyel komplekslerle ilgili ne tür bir bilgi toplandığına dair herhangi bir ayrıntı vermedi.

Uluslararası medya izleme örgütü Sınır Tanımayan Gazeteciler'den (RSF) konuyla ilgili yapılan açıklamada da söz konusu tutuklamanın bir "misilleme" olabileceği vurgulandı ve Gershkovich'in özel güvenlik şirketi Wagner'le ilgili araştırma yaptığı dile getirildi.