Şam'da patlama: 6 ölü, 23 yaralı

Şam'da patlama: 6 ölü, 23 yaralı

Suriye'nin başkenti Şam'da bir motosiklete yerleştirilen bombanın patlaması sonucu altı kişi hayatını kaybetti.

Suriye'nin başkenti Şam'ın Seyyide Zeyneb bölgesinde bir patlama meydana geldi. Bir motosiklete yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşandığı bildirilen patlamada altı kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı. Patlamayı henüz üstlenen olmadı.

Suriye devlet haber ajansı SANA'nın haberine göre; Suriye İçişleri Bakanlığı, Telegram kanalından bir açıklama yaparak, Şam kırsalındaki Seyyide Zeyneb beldesini hedef alan patlamanın ardından Şam kırsalı valisi ve polis komutanının yanı sıra Seyyide Zeyneb bölge polisi, Şam kırsalındaki Kriminal Güvenlik Şubesi, Şam kırsalı itfaiyesi ve ambulansların devriye ekiplerinin olay yerine intikal ettiğini belirtti. Bakanlık ayrıca patlamada ölenlerin cenazelerinin ve yaralıların Şam'daki hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

BİR HAFTADA İKİNCİ PATLAMA

Reuters haber ajansının aktardığına göre; dün yerel saatle 17.30 sıralarında meydana gelen saldırı, bu hafta Seyyide Zeyneb Türbesi yakınlarında gerçekleştirilen ikinci patlama oldu. 25 Temmuz Salı günü yaşanan patlamada da iki kişinin yaralandığını hatırlatan Reuters, bölgeye Muharrem ayı vesilesiyle dünyanın dört bir yanında Şii'lerin geldiğini aktardı.

Son saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediğini belirten ajans, daha önce bölgedeki saldırıları IŞİD'in üstlendiğini, 2017 yılında gerçekleştirilen bir saldırıda en az 40 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı.