‘Sahte doktor’ hakkında 13 yıla kadar hapis istemi

‘Sahte doktor’ hakkında 13 yıla kadar hapis istemi

Savcılık, Ayşe Özkiraz hakkında hazırlanan iddianameyi tamamladı.

Tekirdağ’da Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini “pratisyen hekim” olarak tanıtarak sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan ve 25 Ekim günü tutuklanan Ayşe Özkiraz (20) hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Özkiraz’ın 13 yıla kadar hapis talep etti.

Ayşe Özkiraz, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini “pratisyen hekim” olarak tanıtarak görev yapmış, hastanedeki diğer doktorların şüphelenerek şikayette bulunması üzerine gözaltına alınmıştı. Sahte diploma ile görev yaptığı ortaya çıkan Özkiraz, 25 Ekim günü tutuklanmıştı.

TUTUKLULUĞA İTİRAZ REDDEDİLDİ

Hakkında verilen tutuklama kararının ardından Tekirdağ T Tipi Cezaevi’ne konulan Ayşe Özkiraz, avukatı aracılığıyla tutukluluk kararına itirazda bulundu. Özkiraz’ın avukatının bir üst mahkeme olan Çerkezköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz reddedildi.

TOPLAM 13 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşe Özkiraz hakkında hazırlanan iddianameyi tamamlayarak Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesi’ne sundu. İddianamede, Özkiraz hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, “özel belgede sahtecilik” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve “yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı kanuna muhalefet” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, Ayşe Özkiraz önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.