Altındağ’da AKP’li başkanın ilk icraatı işçilere yapılan zammı iptal etmek oldu!

Altındağ’da AKP’li başkanın ilk icraatı işçilere yapılan zammı iptal etmek oldu!

Yeni yönetimin kararını protesto etmek isteyen yüzlerce belediye işçisi iş bıraktı.

İleri Haber

Ankara’nın Altındağ ilçesinde geçtiğimiz hafta mazbatasını alarak göreve başlayan AKP’li Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kendisinden önceki AKP’li Belediye Başkanı Asım Balcı döneminde ek protokolle işçilere yapılan yüzde 30’luk zammı iptal etti. Kararın ardından iş bırakan işçiler, “Haklarımızı geri alana kadar bayram yok” diyerek belediye önünde nöbete başladı.

AKP’li Altındağ Belediyesi’nde çalışan yüzlerce işçi, 31 Mart yerel seçimlerinden yaklaşık 2 hafta önce geriye dönük alacaklarının aylardır ödenmemesi gerekçesi ve eşit ücret talebiyle belediye önünde eylem başlatmıştı.

Dönemin AKP'li Belediye Başkanı Asım Balcı ve Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası'nı protesto eden işçilerin direnişi, geriye dönük alacakların yatırılması ve ek protokolle yapılan yüzde 30 oranında zamla sonuçlanmıştı.

AKP’Lİ BAŞKANIN İLK İCRAATI ZAMLARI GERİ ALMAK OLDU

Asım Balcı 31 Mart seçimlerinde AKP’nin Mamak Belediye Başkan adayı olup seçilemezken, AKP’nin Balcı'nın yerine Altındağ Belediye Başkan adayı gösterdiği Veysel Tiryaki ise seçimi kazanarak 4 Nisan günü mazbatasını aldı ve göreve başladı.

AKP’li Veysel Tiryaki'nin ilk icraatı, işçilerin ek protokolle hak ettiği maaş zamlarını 8 Nisan günü düzenlenen ve çoğunluğunu AKP ve MHP’ye mensup üyelerin oluşturduğu belediye meclisi toplantısında geri almak oldu.

EYLEM YAPAN ONLARCA İŞÇİNİN İŞİNE SON VERİLDİ

Belediye meclis toplantısında alınan karar, bayram tatilinden bir gün önce ve mesai bitimine yaklaşık bir saat kala, 8 Nisan günü saat 16.00 civarında kısa mesaj yoluyla işçilere iletildi.

İşçilerin ücretinde yaklaşık 10 bin liralık düşüşe neden olacak karara ek olarak, önceki Başkan Balcı döneminde düzenlenen eylemlere öncülük eden onlarca işçinin ise işine son verildi.

Kararın mesai bitiminden kısa süre önce kısa mesajla iletildiği çok sayıda işçi, Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binası önünde bir araya gelerek kararı protesto etti. Kazanılmış haklarını geri almak isteyen yüzlerce işçi, dün akşam saatleri itibarıyla iş bıraktı.

‘HAKLARIMIZI GERİ ALANA KADAR BAYRAM YOK’

Belediye binası önünde başlattıkları nöbeti bugün de sürdüren işçiler, “Haklarımızı geri alana kadar bayram yok” diyerek mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.