Putin: Nazileri kimin ezdiğini unuttular

Putin: Nazileri kimin ezdiğini unuttular

Rus lider, Batı'nın küreselci elitinin insanları birbirine düşürdüğünü vurguladı.

İleri - Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kızıl Meydan'da düzenlenen geçit töreninde Batı'nın küreselci elitinin tüm dünyada çatışma ve darbeleri kışkırttığını söyledi.

Russia Today'in haberine göre, Nazi faşizminin ezildiği 9 Mayıs 1945'in yıl dönümünde başkent Moskova'daki Kızıl Meydan'da gerçekleştirilen geçit töreninde açıklamalarda bulunan Putin, "Her hegemonik ideoloji doğası gereği iğrenç, suçlu ve ölümcüldür" dedi.

"Küreselci elit, istisnai ve özel olduklarını savunmaya devam ediyor" diye konuşan Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanları birbirine düşürüyor, toplumları bölüyor, kanlı çatışmaları ve darbeleri kışkırtıyorlar. Nefret, Rus düşmanlığı ve saldırgan milliyetçilik tohumları ekiyorlar. İnsanı insan yapan geleneksel aile değerlerini yok ediyorlar. Nazilerin çılgın hırslarının neye yol açtığını unutmuş görünüyorlar."

Nazileri yenilgiye uğratan Sovyetler Birliği'ne atıfla "Bu canavar şeytanı kimin yendiğini unuttular" ifadeleriyle Batılı ülkelere seslenen Putin, devam eden askeri müdahaleye ilişkin olarak da "Anavatanımıza karşı gerçek bir savaş başlatıldı. Bu uluslararası teröre karşı direndik" şeklinde konuştu ve Donbass sakinlerini koruyacaklarının altını çizdi.