Politeknik Üniversitesi direnişinin 43. yılında Erdoğan karşıtı sloganlar yükseldi

Politeknik Üniversitesi direnişinin 43. yılında Erdoğan karşıtı sloganlar yükseldi

Yunanistan’da 1973’teki Albaylar Cuntası’na karşı büyük bir direniş olarak örgütlenen 17 Kasım öğrenci direnişinin 43. yılında başkent Atina başta olmak üzere çok sayıda kentte on binlerce kişi yürüdü

İleri Haber

Yunanistan’da, 1973’te “Albaylar Cuntası“na karşı yapılan “17 Kasım öğrenci direnişi“nin 43. yıl dönümü dolayısıyla başta başkent Atina olmak üzere birçok kentte yürüyüşler düzenlendi. Atina’da 15 bin kişi direnişin sembolü olan Atina Teknik Üniversitesi’nden Amerika Birleşik Devletleri’nin Atina Büyükelçiliği’ne yürüdü. Yürüyüş sırasında, 1973’de cunta yönetiminin ayaklanan öğrencilere ateş etmesi sonucunda üzerine kan bulaşan bir Yunan bayrağını yine öğrenciler tarafından en önde taşıdı. Geleneksel yürüyüş sonrasında polis ve öğrenciler arasında çatışmalar yaşandı.

Yunanistan’da her yıl anılan 17 Kasım öğrenci direnişi, 1967’de askeri darbe ile yönetime el koyan cuntaya karşı başlayan halk hareketinin sembolü kabul ediliyor.

‘Politeknik Direnişi anmasında Erdoğan karşıtı sloganlar yükseldi’

Politeknik Direnişi için sokakları dolduran binlerce kişi faşizmi ve emperyalizmi lanetlerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da unutmadı. AFP’nin haberine göre bu yıl ki yürüyüşte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki faşizan uygulamaları sloganlar eşliğinde sert bir dille eleştirildi.