Özgürlük Yürüyüşü 15. günde devam ediyor

Özgürlük Yürüyüşü 15. günde devam ediyor

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüşün 15. gününü, Kadıköy İskele Meydanı'nda özgürlük mücadelesini büyütmek için buluşacak olan kadınlara ithaf etti.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın, partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutsaklarının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesine karşı Hatay'dan başlattığı, Ankara'da sona ermesi planlanan Özgürlük Yürüyüşü, 15. günde devam ediyor.

Yürüyüşün dün tamamlanan ikinci haftasında Amasra Katliamı'nda hayatını kaybeden maden işçileri için yürüyen Baş, 15. gün yürüyüşüne Niğde'nin Ulukışla ilçesinden başladı. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Konya'nın Zengen ilçesinde tamamlanacak olan yürüyüşün 15. gününü, bugün saat 13.00’te İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda el ele, omuz omuza özgürlük mücadelesini büyütmek için buluşacak olan kadınlara ithaf etti.

'LAİKLİĞE DÖNÜK SALDIRI, KADINLARI DA VURUYOR'

Yürüyüşün 15. günü öncesi değerlendirmelerde bulunan Baş, şunları söyledi:

"Bugün yürüyüşümüzü, saat 13.00'te Kadıköy İskele Meydanı'nda ele ele, omuz omuza özgürlük mücadelesi büyütmek için buluşacak kadınlara ithaf ediyoruz.

Saray Rejimi'nin insanca yaşam, özgürlüklerimize saldırıları belki de en çok en keskin biçimde kadınları etkiliyor. Her gün onlarca kadının canice katledildiği, taciz edildiği haberlerini gazetelerden okuyoruz. Katledildikleri yetmiyormuş gibi giydikleri, güldükleri Saray Rejimi tarafından takip altına alınmaya çalışılıyor.

Laikliğe dönük saldırı, kadınları da vuruyor; memleketin özgürlük, eşitlik isteyen insanları; Erdoğan iktidarı ve onun beslediği din tüccarları tarafından hedef gösteriliyor.

İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı bir imza ile ayrılan iktidar, yıllardır artarak devam kadın cinayetlerine çözüm bulmak şöyle dursun, bu cinayetleri, her gün her ay her yıl daha da tetikliyor. 

'KADINLARIN MÜCADELESİNİN YOLU ÖZGÜRLÜĞE VE EŞİTLİĞE ÇIKAN DEK YANLARINDAYIZ'

Yıllardır ülkedeki toplumsal muhalefetin en örgütlü en dinamik en etkili kesimini oluşturan, aynı zamanda sokakta inat ederek Saray'ın en büyük korkusu haline gelen kadınların mücadelesinin yolu özgürlüğe, eşitliğe çıkana dek yanlarında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. 

Evde, işte, sokakta; üreten, var eden, emek veren bütün kadınlar, bu kötülüğü bu adaletsizliği asla ama asla hak etmiyorlar. Kadın üniversiteleri açacaklarını belirten, katledilen ve şiddete uğrayan kadınları koruyamayan, 'dini vecibeler' kisvesi altında kadınları hedef gösteren Saray'a karşı, kadınlar, tüm bu ayrıştırma politikalarına karşı eşitsizliklere, adaletsizliklere, her geçen gün özgürlüklerinden daha da yoksun hale getirilmelerine karşı 'Umut, inat ve mücadele bizde bitmedi' diyorlar. Biz de onların bu büyük mücadelesine destek oluyor, partili kadın yoldaşlarımızın bugün düzenleyeceği buluşmaya bir kez daha tüm kadınları davet ediyoruz.

'BUGÜN ADIMLARIMIZI KARANLIĞA KARŞI KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ATIYORUZ'

Bugün adımlarımızı karanlığa karşı kadınların özgürlüğü için atıyoruz. Bugün adımlarımızı eşitlik için atıyoruz. Bugün adımlarımızı ükemizde ve tüm dünyada özgürlük için barış için atıyoruz."