Özgürlük Yürüyüşü'nde 14. gün sona erdi

Özgürlük Yürüyüşü'nde 14. gün sona erdi

Yürüyüşün 14. günü, Niğde'de tamamlandı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, maden katliamlarına işaret etti.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın 1 Ekim’de Hatay'dan Ankara’ya başlattığı Özgürlük Yürüyüşü'nün 14. günü, Niğde'de tamamlandı. Baş, bugün Çiftehan'dan Ulukışla'ya Amasra Katliamı'nda hayatını kaybeden madenciler için yürüdü.

Erkan Baş'a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer eşlik etti.

Yürüyüşün 14. gününün Ulukışla'da tamamlanmasının ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş, her gün sonunda olduğu gibi değerlendirmelerde bulundu. Baş'a TİP Uluslararası İlişkilerden Sorumlu MYK Üyesi Hakan Güneş de eşlik etti.

'AMASRA, SARAY DÜZENİNİN İLK MADEN KATLİAMI DEĞİLDİ'

Baş, gün sonu değerlendirmesinde, Amasta Katliamı'nın birinci yıl dönümü olduğu hatırlatarak, yaşanan usulsüzlükleri hatırlattı.
"Amasra'daki madenler, işçi çocuklarına yetimlikten başka bir şey sunmuyor" diyen Baş, AKP iktidarına işaret etti ve "Amasra, kan emici Saray düzeninin ilk maden katliamı değildi; korkarız ki bu düzen böyle devam ederse son da olmayabilir" ifadelerini kullandı.

Gezi Davası kapsamında tutuklu bulunan ve Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen hukuksuz şekilde cezaevinden tahliye edilmeyen Can Atalay'ın maden katliamlarına ilişkin davalardaki mücadelesine de değinen Baş, "Can Atalay, maden katliamlarına karşı verdiği mücadele sebebiyle bugün cezaevinde" diye konuştu.

TİP Genel Başkanı Baş, "Bugün, başta Filistin halkı olmak üzere tüm yoksul ve emekçi halklara özgürlük ve barış için yürüdük" derken, ardından Hakan Güneş de Filistin'de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.