Orban: Erdoğan kazansın diye dua ettim

Orban: Erdoğan kazansın diye dua ettim

Macaristan Başbakanı Orban, Erdoğan'a destek verdi ve Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP'li Tayyip Erdoğan'ın kazanması için dua ettiğini söyledi. Orban, aksi takdirde milyonlarca göçmenin Avrupa'ya geleceğini ve bunun "Soros'un adamlarının" yapacağı iddiasında bulundu.

Cuma günü Kossuth radyosunun "Günaydın Macaristan" programına konuk olan Orban, isim vermeden Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na işaret ederek "Erdoğan'ın seçimlerdeki rakibi George Soros'tu" dedi.

T24'ten dış basından aktardığına göre "Erdoğan'ın rakibinin kazanması durumunda Türkiye'de yaşayan 4 milyon göçmenden bir, 2 veya 3 milyonu saniyeler içinde gidecekti ve bu yaz zaten Macaristan sınırında olacaktı" diyen Orban, "Göçmenleri üzerimize salacaklardı" ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'SAVAŞ YANLIŞI' SUÇLAMASI

Erdoğan'ı 28 Mayıs Pazar günü, henüz oylar sayılırken Twitter üzerinden kutlayan Orban, Rusya gazının Avrupa'ya Türkiye üzerinden geldiğine dikkati çekerek, "Ankara'da ABD yanlısı veya George Soros destekli bir lider varsa gazın Macaristan ve Sırbistan'a ulaşıp ulaşmayacağını çok şüpheli olurdu" diye konuştu.

Erdoğan'ın rakibinin "savaş yanlısı" olduğunu da iddia eden Orban, "Erdoğan'ın geçen dönemde olduğu gibi Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yapma şansı olduğunu" öne sürdü.