Moldova hava sahasını kapattı

Moldova hava sahasını kapattı

Batı basınında sık sık Ukrayna'daki savaşın Moldova'nın doğusunda tek taraflı bağımsızlık ilan eden Transdinyester Cumhuriyeti'ne sıçrama olasılığı üzerinde duruluyor.

İleri - Dış Haberler

Batı taraftarı Moldova Başbakanı Natalia Gavrilita'nın Rus baskısını öne sürerek istifa etmesinin ardından "istikrarsızlık" tehlikesine dikkat çekilen Moldova'da hava sahası gerekçe sunulmadan kapatıldı.

The Brussels Times'in haberine göre, Batıcı hükümetin başbakanı Gavrilita'nın istifasının ardından tartışmaların odağındaki Moldova'da Sivil Havacılık Otoritesi ülkenin hava sahasının 11.24 ve 14.47 saatleri arasında kapatıldığını bildirdi, ancak söz konusu kapatmanın gerekçesini açıklamadı. Bir Moldova gazetesi ülke sahasına kimliği belirsiz bir insansız hava aracı (İHA) girdiğini iddia etti, fakat bu bilgi de doğrulanmadı.

Ukrayna istihbaratı Moskova'nın Moldova'da "kukla" başbakan getirmek için çeşitli planları olduğunu öne sürmüş, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu da benzer şekilde "sivil kıyafetler içerisine gizlenmiş sabotajcılar" aracılığıyla devlet binalarına saldırılar tasarlandığını açığa çıkardıklarını duyurmuştu.

Batı basınında sık sık Ukrayna'daki savaşın Moldova'nın doğusunda tek taraflı bağımsızlık ilan eden Transdinyester Cumhuriyeti'ne sıçrama olasılığı üzerinde duruluyor. Rusya'nın söz konusu bölgede bir askeri üssü bulunuyor.