Metin Çulhaoğlu söyleşilerinin dördüncüsü 17 Aralık'ta düzenlenecek

Metin Çulhaoğlu söyleşilerinin dördüncüsü 17 Aralık'ta düzenlenecek

Söyleşi dizisinin dördüncüsünde, Can Atalay'ın tutukluluğu ekseninde "yargı darbesi" tartışılacak.

Türkiye devrim ve sosyalizm mücadelesinin çınarlarından, 68 Hareketi’nin önderlerinden, İleri Haber yazarı ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucularından Metin Çulhaoğlu anısına, İleri Haber’in çağrısıyla başlayan Metin Çulhaoğlu Söyleşileri’nin dördüncüsü “Anayasa… Kimin İçin?” başlığıyla 17 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. 

16 Ağustos 2022’de kaybettiğimiz Metin Çulhaoğlu’nun vefatından kısa süre önce yapılan bir toplantıda işaret ettiği, “ülkenin ilerici birikimini temsil eden insanların kamu yararına bilgi üretmesi” amacıyla yapılan söyleşi dizisi, Maraş merkezli depremler nedeniyle verdiği aranın ardından devam ediyor.

Daha önce düzenlenen "Neden Geçinemiyoruz: Türkiye’nin Bölüşüm Şoku", "Gelecekten Umut Var mı?" ve “İnsan Doğaya Düşman Mı: Kapitalizm ve Ekoloji” başlıklı söyleşileri, 17 Aralık günü Ankara'da Mülkiyeliler Birliği Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan “Anayasa… Kimin İçin?” başlıklı söyleşi takip edecek. 

Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği "hak ihlali" kararının uygulanmaması üzerinden Türkiye’deki anayasa sorununun farklı boyutlarıyla tartışılacağı panele, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Zülfiye Yılmaz ve Av. Dr. Mustafa Bayram Mısır konuşmacı olarak katılacak. Panelin moderatörlüğünü Av. Zeki Avci üstlenecek.

Panelde anayasanın temsil sorunu, yapısal ve tarihsel başarısızlıkları ile kronik açmazları bir çok boyutta ele alınarak, Can Atalay kararının uygulanmaması üzerine ortaya çıkan ve "yargı darbesi" olarak nitelendirilen durumun sebepleri ve sonuçları irdelenecek.