Meta da ücretli aboneliğe geçiyor

Meta da ücretli aboneliğe geçiyor

Söz konusu hizmet, öncelikle Avustralya ve Yeni Zelanda’da denenecek.

Twitter’ı satın alan Tesla ve Space X’in CEO’su Elon Musk’ın ücretli abonelik uygulamasını başlatmasının ardından Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın sahibi Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’den de benzer bir adım geldi. 

Republic TV’nin haberine göre, Musk’ın birkaç ay önce çeşitli eleştirilere rağmen “Twitter Blue” paralı hizmetini yürürlüğe sokmasının ardından Meta da paralı abonelik tartışmasını gündeme getirdi. Meta’nın CEO'su Zuckerberg, Meta’nın alt platformları Facebook ve Instagram’ın kullanıcılarına doğrulanmış hesap rozetlerine sahip olmalarını sağlayacak bir hizmet sağlamaya hazır olduğunu açıkladı. 

‘BU HAFTA KULLANIMA SUNACAĞIZ’

Zuckerberg, yaptığı duyuruda “Bu hafta, hesabınızı bir kimlikle doğrulamanıza, mavi bir rozet almanıza, kimliğinizi iddia eden hesaplara karşı korunmanızı sağlayacak Meta Verified’ı kullanıma sunacağız. Bu yeni özellik ayda 11,99 dolardan ya da iOS'ta ayda 14,99 dolardan başlar” ifadelerini kullandı.

Başlangıçta tüm kullanıcıların yeni özelliği kullanamayacağını ekleyen Zuckerberg, söz konusu hizmetin öncelikle Avustralya ve Yeni Zelanda’da deneneceğini belirtti.