Kavala'ya tahliye isteyen hakim, Ağrı'ya atandı

Kavala'ya tahliye isteyen hakim, Ağrı'ya atandı

Gezi Davası'nda tahliye isteyen Sercan Karagöz, Ağrı'da görevlendirildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yaz kararnamesiyle 3 bin 423 hakim ve savcının yeri değişti. Söz konusu listede, Gezi Davası'nda Osman Kavala'nın tahliye edilmesi yönünde oy kullanan hakim Sercan Karagöz de yer aldı. Karagöz, Ağrı'ya atandı.

16 kişinin yargılandığı Gezi Davası'nda beraat kararlarının istinaf mahkemesinde bozulmasının ardından yeniden yapılan yargılama sonucunda İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala'ya "hükümeti devirmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Aynı davada Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Yiğit Ali Ekmekçi ise 18'er yıl hapis cezası almıştı. 

HEYETTEN ALINMIŞTI

Yargılamalar sırasında Kavala ile Aksakoğlu'nun tahliyesi yönünde oy kullanan mahkeme başkanı Sercan Karagöz, Gezi Davası'na bakan heyetten alınarak aynı mahkemede ikinci heyete üye olarak görevlendirilmişti.

AĞRI'YA ATAMA

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre Sercan Karagöz, HSK kararnamesi ile Ağrı'da hakim olarak görevlendirildi.

Haberde, bilgi veren kaynakların, Karagöz'ün kendisinin tayin talebinde bulunma ihtimali olduğunu aktardığı da belirtildi.