HSK kararnamesiyle 3 bin 423 hakim ve savcının yeri değişti

HSK kararnamesiyle 3 bin 423 hakim ve savcının yeri değişti

Kararname ile deprem bölgesinde yeni mahkemeler kuruldu.

HSK'nin yaz kararnamesi ile 3 bin 423 hakim ve savcının yeri değişti ve deprem bölgesinde yeni mahkemeler kuruldu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'ni tamamladı. Kararname ile 3 bin 36’sı adli, 387si idari yargı olmak üzere toplam 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç başkanlığında bugün yapılan son toplantının ardından "yaz kararnamesi" olarak bilinen Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'ne son şekli verildi. Kararname ile iş yükünü hafifletme gerekçesiyle, adli ve idari yargıda yeni mahkemeler kurulması kararlaştırıldı. Bu mahkemelere yeni görevlendirmeler yapıldı.

DEPREM BÖLGESİNDE YENİ MAHKEMELER KURULDU

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre deprem bölgesinde görev yapan ve deprem soruşturmalarında önemli görevler üstlenen hakim ve savcılar, büyük oranda talepleri doğrultusunda yeni görev yerlerine atandı. Yine deprem bölgelerinde mevcut mahkemelere ilave olarak 5 ağır ceza mahkemesi, 39 asliye hukuk mahkemesi, 11 tüketici mahkemesi ve 9 sulh hukuk mahkemesi faaliyete geçirildi. Bu kapsamda, yeni mahkemelere 61 yeni hakim ataması yapıldı.

20 İLİN BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

Toplam 20 ilin cumhuriyet başsavcısı değiştirildi. Bu çerçevede; Adıyaman, Ağrı, Aydın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Maraş, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Niğde, Şırnak, Trabzon, Uşak ve Van illerinin cumhuriyet başsavcıları değişti. Yine 38 ilçenin cumhuriyet başsavcısı değişirken, Karasu Adliyesi'ne ise ilk defa cumhuriyet başsavcısı ataması yapıldı.