İran'a ait bir savaş uçağı sınırda uçtu: Bakü'den nota

İran'a ait bir savaş uçağı sınırda uçtu: Bakü'den nota

İran'ın Bakü Büyükelçisi Seyyed Abbas Mousavi'ye protesto notası verildi.

İleri - Dış Haberler

İran'a ait bir savaş uçağının Azerbaycan-İran sınır hattında uçuş yapması üzerine İran'ın Bakü Büyükelçisi Seyyed Abbas Mousavi'ye protesto notası verildi.

Azeri haber ajansı Trend'in aktardığına göre, İran'a ait bir savaş uçağı, günün erken saatlerinden itibaren Zangilan ilçesi yönünden Bilesuvar ilçesi istikametine doğru hareket ederek, iki devlet sınırı boyunca uçuş yaptı.

Söz konusu gelişmeye ilişkin bir ortak açıklama yayımlayan Azerbaycan Dışişleri ve Savunma Bakanlığı, savaş uçağının bazı durumlarda devlet sınırına 3-5 kilometre mesafede, bazen de bu sınırın üzerinde uçtuğuna dikkat çekerek "Komşu ülkeyi bir askeri uçağın devlet sınırına yaklaşacağına dair önceden uyaran uluslararası uygulamanın aksine davranan İran'a ait bu savaş uçağının hareketliliği sivil havacılığın güvenliğini tehdit etmekte ve ikili ilişkileri daha da kötüleştirmektedir" ifadelerini kullandı.

Gelişmenin akabinde Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İran'ın Bakü Büyükelçisi Seyyed Abbas Mousavi'ye protesto notası verildi.