Filistin-İsrail çatışması: Ölü sayısı bini aştı

Filistin-İsrail çatışması: Ölü sayısı bini aştı

İki taraftan yapılan açıklamalara göre çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 663'e yükseldi.

İleri Haber

Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı ve çok sayıda Filistinli örgütün de katıldığı "Aksa Tufanı" operasonu sonrası İsrail Başbakanı Binyamin yaşananları "savaş" olarak nitelendirmişti. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından başlatılan operasyon sonrası abluka altında Gazze'den İsrail'e dün çok sayıda roket fırlatılmış ve İsrail ordusu da karşı saldırıya geçmişti.

T24'ün aktardığına göre Netanyahu, bugün erken saatlerde sosyal medyadan yaptığı açıklamada, karşı operasyonun ilk safhasının bittiğini ve İsrail'in kendi bölgesindeki Hamas militanlarının çoğunluğunu çıkardığını söyledi. Netanyahu, saldırının "tereddütsüz" devam edeceğini belirtti. 

Hamas'ın operasyon sırasında sızdığı bazı noktalarda çatışmaların devam ettiği aktarıldı.

ÖLÜ SAYISI BİNİ AŞTI

Edinilen bilgiye göre, Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı saldırının ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında en az 370 Filistinli yaşamını yitirdi, bin 200'ü de yaralandı. Hamas'ın saldırıları sonucu ise en az 600 İsraillinin yaşamını yitirdiği ve binlerce yaralının olduğu bildirildi. 

Öte yandan, Hamas'ın askeri kanadı tarafından yapılan açıklamaya göre, öldürülen İsraillilerden "birkaç kat daha fazlası" esir alındı. Hamas sözcüsü, esir alınanların Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerine yayıldığını söyledi.