Filistin-İsrail çatışması: Gazze’de can kaybı artıyor

Filistin-İsrail çatışması: Gazze’de can kaybı artıyor

Çatışmalar dördüncü gününde devam ediyor.

Aksa Tufanı operasyonunun ardından Filistin ile İsrail arasında başlayan çatışmalar dördüncü gününe girerken, sabah saatlerinde İsrail donanmasına ait hücum botlarından Gazze'nin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı. İsrail saldırıları sonucunda, abluka altındaki Gazze’de ölenlerin sayısı 770'e yükseldi.

Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasında Hamas’ın Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan çatışmalar dördüncü gününde devam ediyor. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, sosyal medya hesabı Facebook'tan yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarında yaşamını yitirenlerin ve yaralananların sayılarını güncelledi. Açıklamada, Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısının 770'e yükseldiği, yaralıların sayısının ise yaklaşık 4 bin olduğu belirtildi.

Bakanlık, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da ölen Filistinlilerin sayısının 18, yaralananların ise yaklaşık 100 olduğunu bildirdi.

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü, kritik tıbbi malzemeleri insanlara ulaştırabilmek için Gazze'ye insani koridor açılması çağrısında bulundu.

İSRAİL: GAZZE'YE KARA OPERASYONU MÜMKÜN

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne kara operasyonu seçeneği için ordunun hazır olduğunu duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, "Gazze'ye kara operasyonu fikri, olasılığı ve seçeneği kesinlikle mümkün ve ordu hazır" açıklamasını yaptı.

İSRAİL’İN HAVA SALDIRISINDA ÖLEN FİLİSTİNLİ GAZETECİLER İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Filistin ile İsrail arasındaki çatışmaları haber yaparken İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybeden iki Filistinli gazeteci için Gazze Şeridi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Filistinli iki gazeteci Saeed Al-Taweel ve Mohammad Sobh'un yaşamını yitirdikleri sırada IDF savaş uçaklarının Gazze'nin batısındaki Rimal bölgesine yaptığı saldırıları filme aldıkları bildirildi. Aynı saldırıda çok sayıda medya çalışanının da yaralandığı belirtiliyor.

Hayatını kaybeden gazetecilerin cenazesine, farklı basın kuruluşlarında çalışan basın mensupları da katıldı.