Filistin-İsrail çatışmalarında 18. gün: Gazze’de sağlık sistemi çöktü

Filistin-İsrail çatışmalarında 18. gün: Gazze’de sağlık sistemi çöktü

Gazze’deki hastanelerde 48 saat içinde tüm jeneratörlerin duracağı açıklandı.

Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalar 17 günü geride bırakırken, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, kentteki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıkladı.

Hamas’ın 7 Ekim günü Aksa Tufanı operasyonuyla başlattığı, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar 18. gününde devam ediyor.

İsrail’in 18 gündür bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşamını yitiren sivillerin sayısı 5 bin 791’e yükseldi. Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından gözaltına alınan Filistinli sayısının ise bin 265’e ulaştığı kaydedildi.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda da 308'i asker bin 400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

GAZZE’DE SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

İsrail'in saldırıları gece boyu sürerken, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşre el-Kudra, kentteki hastanelerde 48 saat içinde tüm jeneratörlerin duracağını açıkladı. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Telegram hesabı üzerinden açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, “Gazze'deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı” ifadelerini kullandı.

Kentteki sağlık sisteminin tarihinin en kötü aşamasında olduğunu belirten Kudra, Gazze'ye yardım ulaştırma mekanizmasının oldukça yavaş işlediğini ve bunun durumu değiştirmeyeceğini söyledi.