Ermenistan’dan ‘barış’ adımı

Ermenistan’dan ‘barış’ adımı

Barış anlaşması taslağı, Azerbaycan ile Minsk ülkelerine gönderildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hükümetinin Azerbaycan'la barış anlaşması taslağını tamamladığını, taslağın Bakü ve Minsk Grubu ülkelerine gönderildiğini açıkladı.

TASS’ın aktardığına göre, perşembe günü düzenlenen hükümet toplantısında konuşan Paşinyan, “Ermenistan, Azerbaycan'la barış ve karşılıklı ilişkiler konulu bir anlaşma taslağı üzerindeki çalışmalarını tamamladı ve taslak Bakü tarafına teslim edildi” dedi. 

‘BELGE, BARIŞI BOZACAK GİRİŞİMLERİN ÖNÜNE GEÇMELİ’

Taslağın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kapsamında Karabağ sorununu çözmek için oluşturulan Minsk Grubu ülkelerine de gönderildiğini belirten Paşinyan, “Belge, kalıcı ve istikrarlı bir barışı bozacak girişimlerin önüne geçecek bir kontrol ve denge sistemini içermelidir” ifadelerini kullandı.

Rus barış güçlerinin denetimindeki Laçin Koridoru'ndaki duruma da değinen Paşinyan, Bakü'nün Karabağ'a gaz arzını bir süreliğine kestiğini öne sürdü.

‘ANLAŞMA METNİNİ İMZALAMAYA HAZIRIM’

Belgenin artık kalıcı bir barış anlamına gelmesi gerektiğinin altını çizen Paşinyan, “Bu anlaşma metnini imzalamaya hazır olduğumu bir kez daha vurguluyorum. Bu sorumluluğu üstlenmeye hazırım” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

ABD, Fransa ve Rusya'nın başkanlığındaki Minsk Grubu'nu Belarus, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye oluşturuyor.