Ermenistan: Dağlık Karabağ'daki durum kırılgan

Ermenistan: Dağlık Karabağ'daki durum kırılgan

Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan açıklamalarda bulundu.

İleri - Dış Haberler

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Dağlık Karabağ'daki durumun son derece kırılgan olduğunu belirterek, bir "tırmanış" ihtimaline dikkat çekti. Mirzoyan, Moskova'yla herhangi bir "kriz" yaşamadıklarını da ekledi.

Ermenistan merkezli Armenpress'in aktardığına göre, Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlić-Radman'la düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Mirzoyan, Azeri ordusunun Karabağ'daki zaferinin "Ermenistan'ın egemen topraklarının işgali" olduğunu savunarak, mevcut duruma ilişkin "Güney Kafkasya'da istikrar, güvenlik ve Ermeni demokrasisi tehdit altında" ifadelerini kullandı. 

Bakü'nün Rus ordusunun denetimindeki Laçin Koridoru'ndaki giriş çıkışları abluka altında tuttuğunu iddia eden Mirzoyan, "Durum son derece kırılgan. Her gün büyüyen insani kriz, daha da tırmanarak gerçek bir insani felakete dönüşebilir. Dağlık Karabağ'daki yasadışı ablukayı sona erdirmek ve etnik temizliği önlemek için uluslararası toplumun net eylemlerine duyduğumuz ihtiyacın altını çizmek istiyorum" dedi.

'RUSYA MÜTTEFİKİMİZ'

Öte yandan Rus-Ermeni ilişkilerine de değinen Mirzoyan, bazı konulardaki anlaşmazlıklarına rağmen Moskova'yla müttefik olduklarının altını çizerek, "Çok geniş bir ikili ve çok taraflı gündemimiz var. Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'yle (KGAÖ) ilgili siyasi değerlendirmeler veya bunlar dışındakiler de da dahil olmak üzere, çok sayıda anlaşmamız ve ayrıca bazı anlaşmazlıklarımız var. Buna kriz demek belki de fazla abartmak olur" diye konuştu.