Cizre’de HDP’ye operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Cizre’de HDP’ye operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Süleyman Soylu'nun Meclis'te hedef gösterdiği HDP'nin Cizre ilçe binasına polis operasyon düzenledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis, sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü binasına operasyon düzenledi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ilçe binasında yapılan aramalar saat 10.00’a kadar sürdü.

Polis baskını sırasında parti binasının iç ve dış bütün kapıları koçbaşlarıyla kırılırken, bina içerisinde bulunan bütün eşyalar dağıtıldı. Polisler, baskın sırasında bazı dijital materyaller, fotoğraf, flama, Yeni Yaşam ve Xwebun gazetelerine de el koydu.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

HDP binasıyla eş zamanlı Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçelerinde de birçok eve baskın yapıldı. Cizre’de MEBYA-DER Eş Başkanı Serhat Küçük, HDP Cizre ilçe yöneticisi Naim İnedi, Botan Em ve yurttaşlardan Asya Arslan, Mela Kasım Yiğit, Ali Tunç, Aziz Uygur, Zindan Mulu, Veli Ekren, Diyar Ölmez; Silopi’de ise Delil Ürek, Tuncay İnal ve Nadir Onuk gözaltına alındı.

Şırnak merkezde yapılan ev baskınlarında ise aranan kişiler evlerinde bulunamadığı için kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

İLÇE ÖRGÜTÜ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

HDP Cizre İlçe Örgütü’ne yapılan polis baskınına ilişkin bugün parti binası önünde açıklama yapılacak.

Parti binalarına yapılan polis baskınına tepki gösteren HDP Cizre İlçe Eş Başkanı Zilan Ecevit, “Partimize geldiğimiz zaman bütün kapılarımız kırılmıştı. Bina içindeki kapılarımızın açık olmasına rağmen onları bile kırmışlar. Bina içindeki bütün eşyalar dağıtılmış. Taybet İnan, Asya Yüksel, Mehmet Tunç’un fotoğraflarını parçalamışlar. HDP amblemini dahi parçalamışlar. Buradan bir kez daha kadın düşmanlığını görüyoruz” dedi.

SOYLU HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Süleyman Soylu iki gün önce MEclis'te HDP'lileri hedef almış, "Bizim İlçe Başkanımızın kardeşi olan, oranın kanaat önderlerinden Tahir Güven gece yarısı bir komployla öldürüldü. Peki kim öldürdü ve niye öldürdü? Gecenin bir yarısı, onu bir yere çağırıp pusu kurdular. Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakaladık" ifadelerini kullanmıştı. (MA)