Burkina Faso lideri: 'Wagner mi, hani nerede?'

Burkina Faso lideri: 'Wagner mi, hani nerede?'

Traore, Rus özel güvenlik şirketi Wagner tarafından korundukları iddialarına ilişkin konuştu.

Burkina Faso'nun cunta lideri İbrahim Traore, Fransız askerlerini ülkeden kovma kararı almalarının ardından Wagner tarafından korunduklarına dair çıkan iddiaları cevapladı.
 
AFP'nin aktardığına göre, bir senede iki askeri darbe gerçekleşen Burkina Faso'nun "Rus yanlısı" cunta lideri İbrahim Traore, ülkelerindeki Fransız askerlerinin ülkeden ayrılmasını talep etmelerinin Fransa'yla diplomatik ilişkileri kesmek anlamına gelmediğini vurguladı. Ülkede hala Fransızlar olduğunu, Fransa'nın başkent Vogodugu'daki büyükelçisinin de yerinde kalmaya devam ettiğini belirten Traore, "Askeri mevcudiyet konusunda bir anlaşma söz konusuydu. Biz bu anlaşmayı feshettik. Ortada bir nefret ya da kin, ilişkilerde kesilme söz konusu değil" dedi.
 
Rus özel güvenlik şirketi Wagner tarafından korundukları, şirketin ülkede son derece aktif olduğu gibi iddialara yönelik de konuşan Traore, "Wagner'in başkentimizde olduğunu her yerde duyduk. Gerçekten mi, merak ediyorum, neredeler? Hatta bir otelde olduklarını bile duydum, çok da şaşırdım" ifadelerini kullandı. 
 
Paris, Burkina Faso'nun ülkelerindeki Fransız birlikleri kovma kararı almasının ardından bir ay içinde tüm kuvvetlerinin çekileceğini doğrulamıştı.