Bakü: Rusya'yla ilişkilerimiz stratejik ortaklığa ulaştı

Bakü: Rusya'yla ilişkilerimiz stratejik ortaklığa ulaştı

Azerbaycan, Rusya’yla ilişkilerinin stratejik ortaklığa ulaştığını söyledi.

İleri – Dış Haberler

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Azerbaycan ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine ulaştığını belirtti.

Azeri haberi ajansı Trend'in aktardığına göre, Rusya-Azerbaycan Uzmanlar Konseyi'nin 3. toplantısının bir parçası olarak düzenlenen "Rusya-Azerbaycan İlişkileri: Bölgesel Güvenlik Bağlamında Stratejik Ortaklık" konferansının açılışında konuşan Bayramov, Azerbaycan'ın ulusal çıkarlara dayalı, egemen bir dış politika stratejisi izlediğinin altını çizerek "Rusya'yla ilişkilerimiz stratejik düzeye ulaşmıştır ve her iki ülkenin liderleri arasındaki karşılıklı anlayış da buna temel teşkil etmektedir" dedi.

Rusya-Azerbaycan Uzmanlar Konseyi'nin etkili işbirliği için iyi bir platform olduğunu dile getiren Bayramov, Azeri ekolojistler tarafından zaman zaman araç geçişi durdurulan Karabağ'daki Laçin Koridoru'ndaki duruma da değindi. Bayramov, "Bu protestoların temel nedeni, Laçin-Hankendi yolunun kullanımının yalnızca insani niteliğini öngören üçlü deklarasyonun hükümlerinin Ermenistan tarafından ihlalidir" derken, Trend'de yer alan bilgiye göre bugün söz konusu yol üzerinde Rus barış güçlerine ait üç araç daha Laçin-Hankendi yolundan sorunsuz geçti.

'BARIŞA HAZIRIZ'

Bakü'deki temaslarını sürdüren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Azeri mevkidaşı Ceyhun Bayramov'un ardından Rusya'nın Bakü ve Erivan arasında bir barış anlaşmasının sağlanmasına katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.