Atina'da Sovyet anıtına Nazi saldırısı

Atina'da Sovyet anıtına Nazi saldırısı

Rusya’dan Yunanistan’a, Atina’daki Sovyet askerlerin anıtına dönük Nazi saldırısıyla ilgili nota verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın başkenti Atina’nın merkezindeki Sovyet Askerleri Anıtı’na düzenlenen saldırıyla ilgili Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’na nota gönderildiğini belirtti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, 1941-1944 yıllarında Yunanistan’ın özgürlük ve bağımsızlığı için ölen Sovyet askerlerinin anıtına boyalı saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişiler, anıtın üzerine sarı boyayla ‘Azov’ kelimesini yazdı ve bu Ukraynalı taburun sembolünü çizdi. Rusya’nın Atina Büyükelçiliği, eylemi kınayarak yetkili makamlardan suçluları cezalandırmayı talep etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın yazılı açıklamasında, “Yunanistan yönetimini, bu tür kabul edilemez olayların tekrarını önlemek için vandalları bulup ağır şekilde cezalandırmaya çağırıyoruz. Bu konuyla ilgili sözlü nota derhal Rusya’nın Atina Büyükelçiliği tarafından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’na gönderildi. Soruşturmanın sonuçlarıyla ilgili bilgi bekliyoruz” ifadesine yer verildi.

Bu suçu şiddetle kınadıklarını kaydeden Zaharova, saldırıyı, Yunan medyasının başlattığı Rus karşıtı histerinin doğrudan bir sonucu olarak gördüklerini belirterek, “Donbass’taki olaylarla ilgili aralıksız devam eden yanlı ve kasıtlı olarak çarpıtılmış bilgi sunumu ve Kiev rejimine destek, Rusya ve Yunanistan’ın ortak tarihi ve hafızasını şüpheli hedefler uğruna unutmaya hazır olanların ellerini çözdü” dedi.