Ankara'da Uğur Mumcu anması

Ankara'da Uğur Mumcu anması

Uğur Mumcu, 29. Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında anılıyor.

İleri Haber

Ankara'daki evinin önünde 24 Ocak 1993 günü bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, "Adalet ve Demokrasi Haftası" etkinlikleri kapsamında anılıyor. 

"Uğur Mumcu’nun gazetecilik, demokrasi, çağdaş toplum ve hukuk anlayışını yeni nesillere taşımak" için kurulan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında hafta boyunca Türkiye'nin adalet, laiklik, eğitim gibi konuları ele alınacak. 

UĞUR MUMCU ANITI'NA ÇELENK BIRAKILDI

29. Adalet ve Demokrasi Haftası'nın katılımcı kuruluşları arasında barolardan derneklere, meslek örgütlerinde sanat topluluklarına kadar birçok kurum yer alırken, bugün başlayan program kapsamında Ataütkçü Düşünce Derneği tarafından Uğur Mumcu parkına yürüyüş düzenlendi. Ardından Uğur Mumcu Anıtı'na çelenk bırakıldı ve anma töreni düzenlendi.

REDD SAHNE ALDI

Öğle saatlerinde ise um:ag ve Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen program ile karanfil ve mumlarla Uğur Mumcu Sokağı'nda buluşuldu. "Uğur Mumcu İçin Söylüyoruz" etkinliği kapsamında da müzik grubu Redd sahne aldı.

Redd'in sahne aldığı anlar gazeteci Çiğdem Toker tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. 

29. Adalet ve Demokrasi Haftası İzlencesi'ne ulaşmak için tıklayın.