ABD Genelkurmay Başkanı endişeli: ‘Rus-Çin ortaklığı çok tehlikeli’

ABD Genelkurmay Başkanı endişeli: ‘Rus-Çin ortaklığı çok tehlikeli’

Mark Milley, Rusya ve Çin yakınlaşmasına ilişkin olası senaryoları değerlendirdi.

İleri – Dış Haberler

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, hem Rus hem Çin ordularına karşı olası bir savaşın çok zor olacağı endişesini dile getirdi.

Sputnik'in haberine göre, ABD ordusunun bir numaralı ismi Milley, silahlı kuvvetlerle ilgili bir meclis komitesi oturumunda devam eden Rus ve Çin yakınlaşması karşısındaki olası senaryolara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve "Ordumuz yetenek açısından birçok yerde savaşabilecek düzeydedir ancak büyük bir büyük güç savaşı ve ciddi bir çatışmadan bahsediyorsanız, gerçekçi olmak gerekirse, hem Çin'i hem de Rusya'yı bir araya getirmek gerçekten çok zorlu olur" dedi.

"Endişeliyim... Rusya ve Çin arasındaki herhangi bir uyum ve bütünlük... Onların birbirine yaklaştıklarını görüyoruz ve bu tehlikeli" şeklinde sözlerini sürdüren Milley, "Buna bir de İran'ı üçüncü olarak eklerseniz, önümüzdeki yılların sorunlu olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Milley, Moskova'nın Çin'in nükleer kalkınma programına yardım etmekteki rolü üzerine de çok kaygılı olduğunu belirtti ancak bu konudaki yorumlarını özel bir oturumda yapabileceğini, bununla birlikte ABD'nin de son derece güçlü bir nükleer silah ağına sahip olduğunu sözlerine ekledi.