Erdoğan: Şehitlerimiz var ama şehitler olmadan bu toprak vatan olmaz

Erdoğan: Şehitlerimiz var ama şehitler olmadan bu toprak vatan olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimiz var ama şehitler olmadan bu toprak vatan olmaz. Döktüğümüz her damla kan, her damla ter bu topraklar için birer tapu belgesidir. Bayrakları bayrak yapan kandır. Vatan, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ekim ayında açılan Kartal-Tavşantepe metro hattının açılışını gerçekleştirdi. 

"GEORGE NE DER, HANS NE DER BENİ İLGİLENDİRMEZ"

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, dün gece Meclis'ten geçen başkanlık teklifi için düzenlenecek referanduma ilişkin, "Şu anda bir referandum sürecindeyiz. Ben inanıyorum ki, bu süreç başarıya ulaşacaktır" dedi. 

Erdoğan konuşmasında, "George ne der, Hans ne der beni ilgilendirmez. Beni milletim ilgilendirir. Onlar ellerindeki finansal imkanları kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveye göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

"ŞEHİTLER OLMADAN VATAN OLMAZ"

Şehitlik propagandasına devam eden Erdoğan, "Şehitlerimiz var ama şehitler olmadan bu toprak vatan olmaz. Dün Suriye'de 5 şehidimiz, 9 gazimiz var. Dünkü kahramanlarla birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilere şifa diliyorum. Kimse şehitlerimiz için ölü demesin, onlar diridir. Tenlerin ölmesi birşey ifade etmez. Ruhlar diridir. Kardeşlerim, müminler için öteki dünyada en büyük mükafaat peygamberlerle beraber olabilmektir. Gazilerimizin yaşadığı acıları unutmak mümkün değil. Döktüğümüz her damla kan, her damla ter bu topraklar için birer tapu belgesidir. Bayrakları bayrak yapan kandır. Vatan, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" diye konuştu.