Yedikule Hastanesi’nde cinsel saldırı: Dava 25 Ocak’ta devam edecek

Yedikule Hastanesi’nde cinsel saldırı: Dava 25 Ocak’ta devam edecek

Hemşire H.Z., asistan Doktor Semih Erduhan tarafından cinsel saldırıya uğramıştı.

İstanbul Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Meclisi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli asistan Doktor Semih Erduhan’ın hemşire H.Z.’ye yönelik cinsel saldırısına ilişkin açılan davanın 25 Ocak’ta görülecek olan duruşması için dayanışma çağrısında bulundu.

Yedikule Göğüs Hastanesi’nde görevli kadın hemşire H.Z., nöbeti esnasında Doktor Semih Erduhan tarafından cinsel saldırıya uğramıştı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin, failin ilk ifadesinde “Sevgiliydik” savunması yapması üzerine olay yerinde gerekli adli incelemelerini yapmayıp delilleri toplamadan ayrıldığı ve saldırıya uğrayan H.Z’nin adli muayenesinin de ilgili şekilde yürütülmesini sağlamadığı öne sürülmüştü.

Fail Erduhan, gözaltında da verdiği ifadede sevgili oldukları savunmasını yapmış ve serbest bırakılmış, incelenen HTS kayıtları ve şahitlerin ifadeleri tam tersinin söz konusu olduğunu ispatlamasına rağmen failin tutuksuz yargılanmasına devam edilmişti.

Öte yandan, hemşire H.Z’nin görev yeri bir gecede valilik kararı ile Yedikule Göğüs Hastanesi’nden Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi’ne alınmıştı.

DURUŞMA 25 OCAK’TA

Olaya ilişkin açılan dava sürecinde hastane içinde fail tarafından tacize uğrayan başka kadınların da olduğu ortaya çıkmasına rağmen, davanın savcısı, delil yetersizliğini gerekçe göstererek fail hakkında beraat talebinde bulunmuştu.

İlk iki duruşması görülen davanın üçüncü duruşmasının 25 Ocak günü saat 11.00’de Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verildi. Duruşma öncesinde bir araya gelen İstanbul KESK Kadın Meclisi ve kadın örgütleri, duruşma için dayanışma çağrısında bulundu.

Kadınlar, duruşma günü de adliye önünde buluşacaklarını ve fail Doktor Semih Erduhan’ın hak ettiği cezayı alması için ses çıkaracaklarını ifade etti.

DAHA FAZLA