Urfa’da bir tarikat, çocukları şişleyip zikir çekti

Urfa’da bir tarikat, çocukları şişleyip zikir çekti

Urfa'da tarikat üyeleri, küçük yaştaki çocukların karınlarına şiş sokarak zikir çekti, Şanlıurfa Barosu suç duyurusunda bulundu.

Urfa'nın Haliliye İlçesi'ne bağlı Sırrın Mahallesi'nde Rufai tarikatına ait olduğu öne sürülen bir tekkede çekilen görüntülerde küçük çocukların karnına şiş sokuldu.

Kayda alındığı tarihe ilişkin herhangi bir bilgi bulunmayan görüntülerde, tarikat üyeleri yaşları 6-8 arasında değişen çocukların karnına şiş sokarak, zikir çekti.

Tef ve ilahi eşliğindeki şiş sokma görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Görüntüler sosyal medyada da çok sayıda insanın tepkisine yol açtı.

BARO SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Evrensel’de yer alan habere göre, görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Şanlıurfa Barosu suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Baro'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde; bir tarikata ait tekkede ‘zikir’ adı altında basına yansıyan görüntüleri Şanlıurfa Barosu olarak hassasiyetle takip etmekteyiz. Çocukların toplumun en önemli yapı taşı ve geleceği olduğu gerçeği düşünüldüğünde onların her türlü olumsuzluklardan uzak, sağlıklı ve iyi bir yaşam sürdürebilmeleri adına söz konusu tarikata ait görüntüler hakkında baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur."

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada videodaki çocukların koruma altına alındığını duyurdu.

Bakanlığın olaya karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğu bildirilen açıklamada çocukların üstün yararı ilkesince görüntülere erişim engellemesi talebinde bulunulduğu da belirtildi.

DAHA FAZLA