TÜİK ve ENAG kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı

TÜİK ve ENAG kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı

Yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 62’ye, ENAG’a göre yüzde 129’a yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK kasım ayı verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 61.98’ye yükselirken, ENAG verileri ise yıllık enflasyonda yüzde 129’u işaret etti.

TÜİK’in kasım ayı verilerine göre enflasyon, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3.28, bir önceki yılın aralık ayına göre  yüzde 60.09, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61.98 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53.40 olarak gerçekleşti.

EN BÜYÜK ARTIŞ LOKANTA VE OTELLERDE

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 37.54 ile konut olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 92.86 ile lokanta ve oteller oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla kasım ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup %-0,31 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, kasım ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 11.17 ile konut oldu.

ENAG: YILLIK ENFLASYON YÜZDE 129

ENAG da kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon, kasım ayında yüzde 5.58 artarken, yıllık enflasyon ise yüzde 129,27 olarak gerçekleşti.

DAHA FAZLA