TİP’li Kadınlar 15 Ekim’de özgürlük için buluşacak

TİP’li Kadınlar 15 Ekim’de özgürlük için buluşacak

İktidarın kadın ve emek düşmanı söylem ve politikalarına karşı TİP’li Kadınlar 15 Ekim’de Kadıköy İskele Meydanı’nda buluşacak.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partili (TİP) Kadınlar, Saray Rejimi ve koalisyonunun 20 yıldır süren ve seçim dönemi vites yükselten kadın düşmanı söylem ve politikalarına karşı "Kadınların İnat, Umut ve Özgürlük Buluşması" için TİP Parti Sözcüsü Sera Kadıgil’in katılımıyla 15 Ekim Pazar günü saat 13:00’te Kadıköy İskele Meydanı’nda buluşacak.

Anayasa değişikliği tartışmaları başta olmak üzere, karma eğitimin kaldırılması, nafaka hakkının gasbı, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali gibi 20 yıldır inşa edilen kadın düşmanı politikaları kalıcı hale getirmeye çalışan AKP iktidarı ve destekçilerine karşı kadınlar bir kez daha sokaklarda olacak. Buluşma öncesinde çağrı yapan TİP’li Kadınlar, iktidarın gerici politikalarına karşı tüm kadınları Kadıköy İskele Meydanı’na çağırdı.

‘HER BİR KADININ İSYANIYLA KADIKÖY’DE OLACAĞIZ’

TİP’li Kadınlar’ın çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

20 yıldır AKP/Saray Rejimi’nin emek, laiklik ve kadın düşmanı politikaları bizzat Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devletin tüm birimleri tarafından körükleniyor. Özellikle seçim dönemi şeriat istiyoruz diyen bir grup tarafından desteklenen Erdoğan, kadınlar ve LGBTİ+’ları ‘kutsal aile’ adı altında hedef gösteriyor.

Kadınların ve kız çocuklarının yaşama, barınma, eğitim gibi temel haklarına göz dikenler, farklı biçimlerde istismarını örtülü ya da açık şekilde destekleyenler, kadınları yoksullukla terbiye etmeyen çalışanlar, 8 Mart'larda önümüze dikilip işkence ile bizleri durdurmaya çalışanlar, katillerin doğrudan destekleyicisi olduğu gibi bizzat faillerin de kendisidir. Çocuk istismarının her geçen gün artması, istismar faillerinin ‘bana bir şey olmaz’ diyerek, sahip oldukları cesaret iktidarın eseridir. Kadın sığınma evi açmayan, var olanları bir bir kapatan, kadınları aile içi şiddete mahkûm etmek isteyen, şiddete boyun eğmeyip gidilen karakollardan kadınları evlere gönderen yine bu iktidarın kendisidir. Kadınları eşit işe eşit ücreti bile bir talep olarak dile getirmek zorunda bırakan, kreşlerin yokluğunda kadınları iş hayatının dışına iten, çocukları sıbyan mekteplerine, dini eğitime mahkum eden tam da AKP/Saray Rejimi zihniyetidir.

Katillere verilen göstermelik cezaları, bize layık gördüğünüz şiddet dolu evleri kabul etmiyoruz. Sözde kutsal aile kurumunu ön plana çıkararak yaşadığımız şiddeti gölgelemenize, LGBTİ+'lara yönelik sistemli bir şekilde büyüttüğünüz nefret politikalarına itaat değil isyan ediyoruz! Özgürce yaşama, çalışma, barınma hakkımıza göz diken bu iktidarın politikalarına boyun eğmiyoruz!

Doğrudan hukuki düzenlemelerle inşa edilen kadın düşmanlığının yanı sıra kadını ikincil gören, kendine ait bir hayatı ve ekonomik özgürlüğü olmasını kabul edemeyen, erkekten bağımsız bir kadın tahayyülü olmayan, kadının emeğini görmeyen bu zihniyet ve onun politikalarıyla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Katledilmesine izin verdiğiniz, koruma sağlamadığınız, katillerini ödüllendirdiğiniz her bir kadının isyanıyla Kadıköy’de olacağız. Yaşamlarımız için mücadele etmeye, sokak sokak örgütlenmeye ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girene kadar her yerden ses çıkarmaya devam edeceğiz.

DAHA FAZLA