SGK'den 'kronik hasta raporu' kararı

SGK'den 'kronik hasta raporu' kararı

Deprem bölgelerindeki kronik hasta raporu süresi 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

İleri Haber

SGK, depremlerin yıkıma neden olduğu kentlerde "kronik hasta raporu" süresi biten yurttaşlar için sürenin 30 Haziran'a kadar uzattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı bölgelerde "kronik hasta raporu" biten yurttaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenleme yapıldı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, SGK'nin 1 Ocak tarihinde bitmiş rapor sürelerini 30 Haziran tarihine kadar uzattığını açıkladı.

Saydan, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu konuyla ilgili MEDULA sisteminde gerekli düzenlemeler yapılıyor ve hastalar ilaç almaya devam edebilecek. Aynı zamanda ikameti deprem bölgesinde olmayıp da orada 3 ay bulunan ve eczanelerden ilaç almış kronik hastalar da ilaçlarını bir sefere mahsus reçetesiz alabilecek" bilgisini paylaştı.

Mağduriyetlerin giderilmesini beklediklerini de dile getiren Saydan, "En kısa zamanda da MEDULA sisteminde gerekli düzenlemelerin yapılarak vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz. Bu uygulamayla vatandaşlarımız hiç olmazsa hastalığını, ilacını nasıl temin edeceğini düşünmeyecek" ifadelerini kullandı.

Görsel: TEİS

DAHA FAZLA