RTÜK'ten 4 kanala para cezası

RTÜK'ten 4 kanala para cezası

"Sinan Oğan'ı küçük düşürmek" de ceza gerekçesi oldu.

Seçim yayınları gerekçe gösterilerek FOX TV, Halk TV, TELE1 ve Flash Haber'e para cezası verildi. TELE1'e 3 ayrı ceza verilirken, Flash Haber'e verilen cezanın gerekçesi "Sinan Oğan'ı küçük düşürmek" oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçimlerin ardından iktidara yönelik eleştirilerin de dile getirildiği televizyon kanallarına yönelik cezalandırma politikasına devam etti. Kurumun Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyesi İlhan Taşçı; FOX TV, Halk TV, TELE 1 ve Flash Haber'e para cezası verildiğini duyurdu.

Evrensel'in aktardığına göre Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gazeteci Çiğdem Toker'in FOX TV canlı yayınındaki "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" sözleri nedeniyle kanala yüzde 5 idari para cezası verildiğini duyurdu.

Taşçı'nın paylaşımlarına göre "İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah" programında Ümit Özdağ’ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri sırasında "Seçim sonucuna hukuken saygım var, politik olarak yok" sözleri nedeniyle "toplumu kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla da Halk TV'ye aynı yüzde 5 para cezası verildi.

TELE1'E 3 CEZA

Prof. Dr. Emre Kongar ile Merdan Yanardağ’ın 18 Dakika programında, oy pusulalarına ilişkin iddiaları nedeniyle Tele 1'e de yüzde 3 idari para cezası verildi. Ayrıca, TELE1’in aynı reklam kuşağındaki yayınları 3 ayrı rapora bağlanarak, yüzde 3 ceza kararlaştırıldı. Böylece kanala 3 ayrı ceza verildi.

FLASH HABER'E SİNAN OĞAN CEZASI

Öte yandan Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı'na katılmasını eleştirmesi nedeniyle de Flash Haber’e Oğan’ın "küçük düşüldüğü" gerekçesiyle yüzde 3 para cezası verildi. Cezaları duyuran Taşçı, kanala verilen cezayla ilgili "Oğan tarafsız kalsaydı acaba RTÜK yine bu cezayı verir miydi?" yorumunda bulundu.

DAHA FAZLA