RTÜK, Sputnik hakkında inceleme başlattı

RTÜK, Sputnik hakkında inceleme başlattı

Sputnik, TGS'de örgütlenen işçileri işten çıkarmıştı.

RTÜK, sendikalaşan gazetecileri işten çıkaran RTÜK hakkındaki şikayetleri incelemeye aldı. Hazırlanacak raporun, Üst Kurul'da gündeme alınması bekleniyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Sputnik Türkiye yönetimi ile sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı almıştı. Kararın ilanından sonra Sputnik Türkiye, TGS üyesi 24 çalışanını işten çıkarmıştı. Grev, bugün itibarıyla 27. gününde devam ediyor.

Bu süreçte Sputnik’te yaşanan işten çıkarmalara ilişkin RTÜK’e birçok şikayet başvurusunun yapıldığı öğrenildi. Söz konusu şikayetlerde, "Anayasa, ILO Sözleşmeleri, başta 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ve 4857 sayılı İş Kanunu, 5953 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat hükümlerini ihlal edildiği" belirtildi.

Kuruma yapılan şikayetler, RTÜK Başkanlığı tarafından incelenmek üzere hukuk müşavirliğine gönderildi.

'GÖZDAĞI' DEĞERLENDİRMESİ

RTÜK kaynaklarından edinilen bilgiye göre Sputnik'te yaşanan işten çıkarmalar Üst Kurul'da, "Sendikal faaliyet nedeniyle açık şekilde bir gözdağı" olarak değerlendiriliyor. Hukuk müşavirliğinin, incelediği şikayet başvuruları raporlaştırılması ve konunun bu ay içerisinde RTÜK gündemine alınması bekleniyor. (ANKA)

DAHA FAZLA