Rize'de heyelan: 8 ev boşaltıldı

Rize'de heyelan: 8 ev boşaltıldı

8 evde 24 kişi, tedbir amaçlı tahliye edildi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde, şiddetli yağmur sonrası meydana gelen heyelanlar nedeniyle 5 köy yolu ulaşıma kapandı. 8 ev boşaltılırken, 24 kişi tahliye edildi.

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, etkisini, gece saatlerinden itibaren sürdürmeye devam etti. Şiddetli yağmur nedeniyle Çayeli ilçesindeki Madenli, Şairler ve Aşıklar Deresi'nin suları yükseldi. İlçeye bağlı Yalı Mahallesi’nde dere taşarak yola İshakoğlu İlkokulu bahçesini su bastı.

İlçede meydana gelen heyelanlardan ötürü 5 köy yolu ulaşıma kapandı. İhbarların hemen ardından bölgeye giden AFAD ekiplerinin incelemesinin ardından 8 ev tedbir amacıyla boşaltıldı ve 24 kişi tahliye edildi. Heyelandan ötürü kapanan yolları açmak için iş makineleriyle çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Tehlikeli olan bölgelerde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, "Çok şükür ilçede can kaybı yok ama maddi anlamda hasar çok. Bunlar telafi edilebilecek şeyler. İnşallah bu kapalı yolları, tehdit altında olan yerleri en kısa sürede açarak, vatandaşlarla şehri bütünleştireceğiz" ifadelerini kullandı. (İHA)

DAHA FAZLA