ODTÜ mezuniyetinde polis saldırısı

ODTÜ mezuniyetinde polis saldırısı

ODTÜ mezuniyetinde faşistler ve solcu öğrenciler tartıştı, polis solcu öğrencilere saldırdı.

İleri Haber

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde faşistler ve solcu öğrenciler kavga etti. Olaya müdahale eden polisler ise solcu öğrencilere saldırdı.

Devrim Stadyumu’nda yapılan mezuniyet törenine giriş yapman bir grup faşist, solcu öğrencilere saldırdı. Grup arasındaki tartışmayı gören polisler ise solcu öğrencilere saldırdı.

Yaşanılan saldırıya bir akademisyen araya girerek engel olmak istedi. Akademisyenin engeline ise bir polis silah çekerek karşılık verdi. Olay grupların dağılmasının ardından sona erdi.

ÖĞRENCİLER BASKILARI DİNLEMEDİ: 'CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK'

ODTÜ Rektörlüğü yaptığı yazılı açıklamada pankart ve bayrakların denetleneceğini duyurmuştu. Ayrıca rektörlük mezuniyet törenine giriş için davetiye sınırlaması getirileceğini duyurmuştu. Pankart ve bayrak denetimi ile davetiye sınırlamasını tanımayan öğrenciler, her yıl olduğu gibi bu yılda ODTÜ’de geleneği bozmadı. Rektörlüğün tüm girişimlerine rağmen istedikleri pankartlarla yürüyen öğrenciler, iktidarın saldırılarına rağmen LGBTİ+ bayrağını ve hukuksuzca tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’a özgürlük pankartını da mezuniyet töreninde açtı.

DAHA FAZLA