Netanyahu, kara harekatının tarihinin belirlendiğini açıkladı

Netanyahu, kara harekatının tarihinin belirlendiğini açıkladı

Binyamin Netanyahu, ulusa sesleniş konuşması yaptı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nde kara operasyonuna hazırlandıklarını belirterek, “operasyonun zamanlamasına savaş kabinesi tarafından oybirliğiyle karar verildiğini” söyledi.

Netanyahu, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Hamas'ın 7 Ekim baskınlarıyla ilgili ülkede bir soruşturma başlatılacağını, ancak bu soruşturmanın savaş bitimine kadar yapılmaması gerektiğini söyleyen Netehyahu, şunları kaydetti:

“7 Ekim tarihimizde kara bir gündü. Güney sınırında yaşananları en ince ayrıntısına kadar araştıracağız. Bu fiyasko sonuna kadar araştırılacak. Ben de dahil olmak üzere herkes bu fiyaskoyla ilgili cevap vermek zorunda kalacak, ama tüm bunlar ancak savaştan sonra gerçekleşecek.”

‘KARA OPERASYONUNUN TARİHİNE KARAR VERİLDİ’

Netanyahu, Gazze Şeridi'nde kara operasyonuna hazırlandıklarını belirterek, “operasyonun zamanlamasına savaş kabinesi tarafından oybirliğiyle karar verildiğini” ifade etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu ayrıca, “Başbakan olarak devletin geleceğini güvence altına almaktan sorumluyum. Şu anda benim görevim İsrail devletini ve halkını düşmanlarımıza karşı ezici bir zafere taşımaktır. Şimdi tek bir hedef için güçlerimizi birleştirme zamanı: davamızın haklılığına olan derin inancımızla zafere doğru ilerlemek” şeklinde konuştu.