Musk: X yakında tamamen ücretli olabilir

Musk: X yakında tamamen ücretli olabilir

Musk, olası bir düzenlemeye işaret etti.

Elon Musk, bot ve otomatik hesaplarla mücadele için X'in tamamen ücretli olabileceğini söyledi.

Sosyal medya platformu Twitter'ı satın aldıktan sonra yaptığı çeşitli düzenlemelerle tartışılan ve platformun adını "X" yapan Elon Musk, platformun yakında tamamen ücretli olabileceğini açıkladı. Musk, olası değişiklik için gerekçesinde, bot veya otomatik hesaplarla mücadele etmenin tek yolunun, X için bir ödeme sistemi geliştirilmesi olduğunu savundu.

BBC Türkçe'nin habreine göre Elon Musk, "Sistemin kullanımı için küçük bir aylık ödeme almaya geçiyoruz" dedi.

Musk, söz konusu açıklamasını, ABD'nin California eyaletinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşmesi sırasında yaptı ve İsrail'i de teknoloji sektöründeki öncü rolü nedeniyle övdü.

ÜCRET UYGULAMALARI

Musk, TweetDeck kullanımını da ücretli hale getirmiş; Twitter Blue yeni adıyla X Premium kullanıcılarına NFT’yi profil resmi yapma, sohbetlerde ve aramada öncelikli sıralamaya koyma, gönderilere kalın ve italik metin ekleme, daha uzun videolar yayımlama, sosyal medya platformunun tüm mevcut Blue (Premium) özelliklerine erişim ve yeni özelliklere erken erişim imkanı vermişti.

Fiyatı ülkeden ülkeden ülkeye değişen bu üyelik halen Türkiye'de aylık 150 lira, yıllık ise bin 569 lira 99 kuruş. X ise halen ücretsiz.

DAHA FAZLA