'Müfettişler okulları gezip LGBTİ+ renkleri arıyor!'

'Müfettişler okulları gezip LGBTİ+ renkleri arıyor!'

Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Özer, müfettişlerin okullarda LGBTİ+ renkleri aradığını söyledi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in karne günü gökkuşağı süslemeleri önünde öğrencisiyle poz verdiği için hedef gösterdiği Sarıyer Emirgan İlkokulu'nda öğretmen Emine Yahşi ve okulun müdürü Emine Kızıldağ, geçen haziranda açığa alındı. Söz konusu uygulama tepki çekerken, okullarda müfettişlerin, “LGBTİ+ renklerini” çağrıştıracak sembol aramaya başladıkları öne sürüldü.

Tekirdağ Valiliği’nin kentte görev yapan maarif müfettişlerine verdiği “ayrımcı” talimat ise dikkati çekti. İddiaya göre, valiliğin talimatıyla görevlendirilen müfettişler, “LGBTİ renklerini” çağrıştıracak semboller olup olmadığını soruşturmak amacıyla kentteki okullarda denetleme yapıyor.  

‘LBGTİ AVCILIĞINA BAŞLAMIŞLAR’

Cumhuriyet’e konuşan Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, şunları söyledi:

“Bir bakıma LGBTİ avcılığına başlamışlar. Valiliğin verdiği talimata göre müfettişler okulları gezip okullarda LGBTİ sembolleri olup olmadığını soruşturuyor. Okul idarelerine yapılacak etkinliklerde belli renklerin yan yana getirilip kullanılmaması yönünde talimat veriliyor. Okullara yazılı bir talimat gitmemiş ancak, okullara giden müfettişler bazı renkler ve sembollerin LGBTİ bayrağını çağrıştırmaması için dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulunuyor. Bu ‘ayrıştırıcı’ uygulama öğrencilerin psikolojik ve sosyal gelişimlerini de etkileyecektir. Okullar ayrıştırma değil birleştirmenin yeridir.”

‘GÖZDAĞI VERMEK İÇİN’

İsmini vermek istemeyen bir okul müdürü ise şunları söyledi:

“Müfettişler okulları geziyor. Bizim okulumuza da geldiler. Valilik talimatıyla geldiklerini söyleyerek okulda inceleme yaptılar. Bazı renklerin yan yana kullanılarak farklı anlamlara gelmesini önlemek amacıyla okulları gezdiklerini ifade ettiler. Bu konuda farkındalık kazandırmak için görevlendirdiklerini söylüyorlar. Sınıfları geziyorlar. Okuldaki panolara bakıyorlar. Bodrum katları dahi gezdiler. Şu an yaz tatilinde olduğumuz için panolarımız boş. Bunun gözdağı vermek için yapılmış bir uygulama olduğunu düşünüyorum.”

DAHA FAZLA