Marmara Üniversitesi öğrencilerinden Boynukalın'a karşı basın açıklaması

Marmara Üniversitesi öğrencilerinden Boynukalın'a karşı basın açıklaması

Öğrenciler, Boynukalın'ın görevden alınmasını talep etti.

İleri Haber

Marmara İlahiyat'ta akademisyenlik yapan Mehmet Boynukalın'ın laikliği hedef alan sözlerine karşı üniversitenin öğrencileri açıklama yaptı. AKP'nin gerici karakterine dikkat çekilirken, Boynukalın'ın görevden alınması talep edildi.

Seçimlerin ardından iktidarda oluşan gerici ittifakla birlikte eğitim öğretime yönelik son günlerdeki saldırılar artarken, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin'in kız çocuklarına ayrı okul açılabileceğine yönelik açıklamasına bir destek de Mehmet Boynukalın'dan gelmişti.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademisyen olarak görev yapan ve toplumsal olaylardaki gerici tutumlarıyla daha önce de gündeme gelen Boynukalın, "Laiklik kız çocuklar için ayrı okul açılmasına engel oluyorsa o laikliği kaldırmak gerekir" ifadeerini kullanmıştı.

Kadınlar haklarına yönelik saldırılara laikliğe yönelik saldırılar da eşlik ederken, Marmara Üniversitesi öğrencileri yaşananlara sessiz kalmadı ve Mehmet Boynukalın'ın görevden alınması talebiyle bir araya geldi. Kadıköy'de, üniversitesinin Göztepe Kampüsü önünde yapılan açıklamada, karanlığa geçit verilmeyeceği vurgulandı ve basın açıklaması okundu.

"Boynukalın, Marmara'dan defol" yazılı bir pankart açılırken; "Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok", "Üniversiteler bizimdir; yobaza, faşiste bırakmayız", "Boynukalın, Marmara'dan defol" sloganları da atıldı. 

'KARMA EĞİTİME YÖNELİK SALDIRILARDA GERİCİLER SIRAYA GİRDİ'

AKP'nin gerici karakterine ve eğitim politikalarına vurgu ile başlayan açıklamada, "Ülkemiz son 21 yılda AKP tarafından bir tarikat ve cemaat yuvasına çevrildi, laiklik tasfiye edilerek toplumsal yaşamda ciddi bir gerici dönüşüm gerçekleştirildi. Bu gerici dönüşümün en temel ayaklarından biri ise eğitim olarak görüldü. Hurafeler, bilim yerine müfredatta kendine yer buldu, imam-hatiplerin sayısı arttırıldı, ilkokuldan üniversiteye gerici örgütlenmelerin önü açıldı. Laikliğin ayaklar altına alındığı böyle bir dinselleşme ortamında kadın üniversiteleri tartışmasından sonra şimdi de karma eğitime yönelik sistemli saldırılar başladı. AKP'nin Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan tartışmaya katılmak içinse memleketteki gericiler sıraya girdi" ifadeleri kullanıldı.

'DİNCİ ÖRGÜTLENMELERE BU ÜLKEDE YER YOK'

Mehmet Boynukalın'ın geçmisine değinilen açıklama, şu sözlerle devam etti:

"Karma eğitime saldırma cüretinde bulunanlardan biri de sık sık kadın düşmanı çıkışları ve laiklik aleyhine sarf ettiği sözlerle gündeme gelen Ayasofya eski imamı olarak bilinen ve aynı zamanda profesör ünvanıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Mehmet Boynukalın oldu. 

Boynukalın, bu ülkede din tacirliği yapan medrese hocalarının toplumsal yaşam hakkında söz söyleme ehliyetine sahip olmadığını bilmelidir. O ehliyet bu ülke kurulurken hilâfete karşı mücadele verilerek ellerinden alınmıştır. Bu dinci örgütlenmelerin kendisine de onların temsilcilerine bu ülkede yer yoktur. 

Laiklik kadın ile erkeğin toplumsal hayata eşit katılımının, özgürlüğün, eşitliğin ve haklarımızın, yurttaşlığın teminatıdır.  Boynukalın’ın laikliğe saldırabilme cüretini nereden aldığı açıktır. AKP’nin laikliği ayaklar altına alan gerici politikaları bu yobaz zihniyete konuşacak alan tanımıştır. Bugün bunların memleketimize öğütlediği, yurttaşlık değil kulluktur! 

'Laiklik kız çocukları için ayrı okul açılmasına engel oluyorsa o laikliği kaldırmak gerekir' sözleriye laikliğe saldırmak için kılıf uyduran bu gerici düpedüz yalan söylemektedir. Bugün kız çocuklarının eğitimin dışında kalmasının temel sebebi bunlar ve temsil ettikleri gerici düşüncelerdir! "

'ÖRGÜTLÜ GERİCİLİK, İLERİ OLAN HER ŞEYE SAVAŞ AÇTI'

Kız çocuklarını hedef alan alan politikalara ve sistematik saldırılara da dikkat çekilen açıklamada, ülkenin aydınlık birikimine de işaret edilerek mesaj verildi ve şu sözler kullanıldı:

"Küçücük yaşta evlendirilen kız çocuklarının sayısı binlerle ifade edilemeyecek durumdadır. Üstüne üstlük bu yobaz güruh ve temsilcileri bugün kız çocukları üzerinden hamaset yapmaktadır. Kız çocuklarını laiklik karşıtlığına kalkan etmek çocuk istismarının bir başka boyutudur. Tarikat ve cemaat yurtlarında, kuran kurslarında yaşananların haddi hesabı yoktur.  Bir de bunun üzerine medreselerden çıkıp da konuşmak utanmazlıktır, yalancılıktır! 

Örgütlü gericilik, yıllardır yaptığı gibi bugün de 'özgürlükçülük' adı altında bu topraklarda ileri olan her şeye savaş açmıştır.
Kız çocuklarının eğitim alamama sebebi karma eğitim değil, karanlık, gerici zihniyettir. Karma eğitimi değil, gerici zihniyeti ortadan kaldırmak gerekir.

'BOYNUKALIN'IN ÜNİVERSİTEDE HOCA OLMASI, ÇÖKÜŞÜ GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR'

AKP 21 yıl boyunca açıktan gericiliğin yolunu döşemiştir. Gericileri, üniversitelerimize hoca yapmıştır! Bu örnek, akademik kadroların kimlere teslim edildiğinin ve yobazların nasıl meşruiyet kazandığının resmidir. Bu yobazın üniversitede kendine hoca diye yer buluyor olması akademinin içerisinde bulunduğu çöküşü gözler önüne sermektedir. 

Laiklik, akılcılığın ve bilimselliğin önünü açan yegâne unsurdur. Laikliğin bertaraf edilmesine yönelik atılan adımlar ülkemizi orta çağ karanlığına götürmekten, yurttaşlık hukukunu alaşağı etmekten ve çocuklarımıza dinci ve kinci bir aklı vermekten öteye geçemez. Laikliğe saldırıp, şeriat güzellemesi yapan bu akılların eğitim kurumlarımızı kendilerine birer kaldıraç olarak kullanmaları kabul edilemez. 

'TASFİYE ETTİKLERİ LAİKLİĞİN ÖLÜSÜNE DAHİ KATLANAMIYORLAR'

Eğitimin gericileşmesi ve ülkemizde yaşanan dinselleşmeyle beraber karma eğitimin sistemli bir şekilde karşıya alınması tehlikenin boyutunu, tasfiye ettikleri laikliğin ölüsüne dahi katlanamadıklarını göstermektedir. 

Ancak bilinmelidir ki bu ülkenin ilerici birikimi ve gençliğin aydınlanmacı aklı, bir avuç asalak yobazdan büyüktür! Bilimin yuvası olması gereken üniversitelerimizin yobaz yuvası haline getirilmesi de AKP'nin sandığı kadar kolay olmayacaktır."

'ÜLKENİN DEVRİMCİ GENÇLERİ, BOYNUKALIN GİBİLERİ HİÇBİR ÜNİVERSİTEDE BARINDIRMAYACAK'

Mehmet Boynukalın'ın görevden alınması gerektiği belirtilen açıklama, gençliğe de birlikte mücadele çağrısında bulunuldu. Açıklama, şöyle sona erdi:

"Marmara Üniversitesi, Mehmet Boynukalın'ı derhal görevden almalıdır. Bu ülkenin ilerici, yurtsever, devrimci gençleri Mehmet Boynukalın gibilerini ne Marmara'da ne de hiçbir üniversitede barındırmayacaktır. 

Laikliğe saldıran gericiler ve onların sözcüleri sesini kesmeli, haremlik selamlık eğitime ve gericiliğin palazlanmasına geçit verilmeyeceği bilinmelidir! Bu ülkede şeriat naraları atanlar olduğu sürece onları geldikleri karanlıkta boğma iradesinden vazgeçmeyecekler de olacaktır. 

Marmara üniversitesi öğrencilerini ve tüm gençliği yobazın karanlığına karşı laiklik mücadelesini yükseltmeye, üniversiteye ve memlekete birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz. "

DAHA FAZLA