Marmara Denizi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem

Marmara Denizi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem

Deprem nedeniyle İstanbul’da 2 binada çatlak oluştuğu açıklandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Denizi’nde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İstanbul ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle İstanbul’da 2 binada çatlak oluştuğu bildirildi.

AFAD, Marmara Denizi’nde saat 10.42’de 5.1 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıklarken, aynı bölgede 10.45’te 4.5 ve 10.57’de 3.5 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha oldu.

İstanbul ve çevre illerde hissedilen depreme ev ve iş yerlerinde yakalanan yurttaşlar, korku ve panik ile sokaklara döküldü.   

‘BİZE ULAŞAN BİR İHBAR YOK’

İstanbul Valisi Davut Gül, depreme ilişkin kendilerine bir ihbar ulaşmadığını belirterek, “Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin…” ifadelerini kullandı.

Depreme ilişkin bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, “İstanbul'da da hissedilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD tarafından yapılan açıklamada ise “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır” denildi.

BAKAN YERLİKAYA: İSTANBUL’DA 2 BİNADA ÇATLAK OLUŞTU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı son açıklamada deprem nedeniyle İstanbul'da iki binada çatlak oluştuğunu ifade etti. 

İki vatandaşın da merdivenden düşmesi sonucu yaralandığını belirten Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde:

“Bu sabah 10:42’de Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldü.

İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

İSTANBUL - Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.

BURSA - Mudanya’da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.

2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir.

Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

Öte yandan, depremin ardından Yolava'nın Armutlu ilçesindeki tüm okullar öğleden sonra tatil edildi. Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının ardından Armutlu Kaymakamlığı, ilçedeki tüm okulların öğleden sonra tatil edildiğini açıkladı.