Malatya’da 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde depremler

Malatya’da 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde depremler

Çevre illerden de hissedilen depremler nedeniyle bazı yurttaşlar sokağa döküldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 3 dakika arayla 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremlerin Elazığ, Şanlıurfa ve diğer çevre illerden de hissedildiği aktarıldı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde peş peşe iki deprem meydana geldi.

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 17:46'da merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Yaklaşık 6.99 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremin Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de hissedildiği öğrenildi.

İlk sarsıntının ardından Malatya'da ikinci bir deprem daha meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıklarken, ilk depremden yaklaşık 3 dakika sonra gerçekleşen deprem 6.36 kilometre derinlikte oldu.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD'dan yapılan açıklamada, 5,2 ve 4,7 büyüklüğündeki depremler sonrası, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığı, saha çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede 4,5 ve üzeri artçıların devam ettiği kaydedilen açıklamada, yurttaşların bölgedeki ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmemelerini, riskli binaların çevresinde bulunmamalarını ve resmi birimlerin uyarılarını dikkate almaları hatırlatıldı.

YERLİKAYA: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çalışmaların başlatıldığını ve gelişmelerin yakından takip edildiğini aktardı.

Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

“Malatya İli Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”