KYK yurdunda ölen Ertaş’ın babası: Devlete inancımı kaybettim

KYK yurdunda ölen Ertaş’ın babası: Devlete inancımı kaybettim

Zeren Ertaş, KYK yurdunda düşen asansörde yaşamını yitirdi.

Aydın’da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışırken sıkışarak yaşamını yitiren Zeren Ertaş’ın ailesi Aydın’a geldi. Aydın Valisi Yakup Canbolat’la görüşen Akın Ertaş, “Devlete inancımı kaybettim” ifadelerini kullandı.

Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş, Aydın KYK Yurdu’nda meydana gelen asansör faciasında yaşamını yitirdi.

Zeren Ertaş’ın ailesi, kızlarının cenazesini teslim almak üzere Aydın’a geldi. Burada Aydın Valisi Yakup Canbolat ile görüşen baba Akın Ertaş, “Ben devlete inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı" diyerek tepki gösterdi.

‘DEVLET BENİM ÇOCUĞUMA BAKAMADI’

Baba Ertaş, “Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Karıncayı dahi incitmezdi. Yüzümü yere eğmedi hiç. Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma bakamadı. İhmal sonucu olduğu için çok yaralıyız. Benim çocuğum yandı, biz yandık, başka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor” ifadelerini kullandı.

Vali Canbolat ise soruşturmanın devam ettiğini dile getirerek sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını vurguladı.