Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davada beraat talebi

Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davada beraat talebi

Savcı, mütalaasını açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla suçlamasıyla açılan davada, beraat talep edildi.

İstanbul'daki bir toplantıda yaptığı konuşmada AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle hakkında "hakaret" iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Canan Kaftancıoğlu'nun davasında mütalaa açıklandı. Savcı, beraat talebinde bulundu.

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kaftancıoğlu ve Erdoğan'ın avukatları katıldı. Kaftancıoğlu'nun avukatı söz alarak, "Müvekkilimiz seçim çalışmaları nedeniyle duruşmaya katılamamıştır. Bu duruşma karar verilmeyecek olursa mazeretli sayılmasını talep ederiz. Bir sonraki duruşmada kendisini hazır edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Bir toplantıda Canan Kaftancıoğlu'nun yapmış olduğu konuşmadaki söyleminin, Türk Dil Kurumu'nca kelime anlamı olarak "Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse" şeklinde tanımlandığını belirtti. Emsal Yargıtay kararlarının da olduğunu belirten savcı, Kaftancıoğlu'nun beraatini istedi.

Şikayetlerinin devam ettiğini mütalaaya katılmadıklarını belirten Erdoğan'ın avukatı, savunma yapmak için süre talep etti. Mahkeme, Kaftancıoğlu'nun mazeretini kabul ederek hazır bulunduğunda savunmasının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)